Hur får jag material från mappar i Mediaflow att synas i vårt CMS eller integration? - Klassiska Mediaflow

Här tittar vi på hur du kan göra för att tända upp mappar från Mediaflow så att dem syns ut till CMS som SiteVision, Wordpress, Episerver med flera.

Innehållsförteckning:

Hur tänder jag en mapp i Mediaflow?

Hur släcker jag en mapp i Mediaflow?

Vad gör inställningen "Tvinga alla undermappar ärva endast dessa inställningar?

Detta gäller för utdelning av mappar via våra plugins och integrationer för följande:

Hur "tänder" jag en mapp i Mediaflow?

Det första du får göra är att klicka på en mapp i Mediaflow.

klicka sedan på fliken Mapptillgång i den högra infopanelen.

Nu är det dags att lägga till ert CMS här i listan. Klicka nu på "lägg till grupp" i rullgardinslistan och välj det alternativ som passar för er. Det kan ha lite olika namn beroende på era önskemål men heter ofta något i stil med "webbredaktörer i SiteVision", "Kommunikatörer i Episerver" eller liknande. Namnet i listan beror lite på vad ni väljer under uppsättningen av integrationen.

När ert CMS nu ligger med i listan med en blå bock så betyder det nu att denna mapp är utdelat till er integration. I det här exemplet så är mappen utdelat till SiteVision men samma princip gäller för alla våra integrationer.

Notera alternativet "Låt undermappar ärva dessa inställningar". Den är ibockad som förval och detta innebär att även undermappar nu delas ut. Om du inte vill dela ut undermappars innehåll så kan du helt enkelt bocka ur denna ruta.

Om du nu går till aktuellt CMS och uppdaterar sidan så dyker den nya utdelade mappen upp där och man kan bläddra bland alla bilder i den utdelade mappen för att infoga i ert CMS.

Hur "släcker" jag en mapp i Mediaflow?

Detta är mycket enkelt. På samma sätt som du lade till ert CMS som en grupp så kan du nu gå till den högra infopanelen och fliken Mapptillgång där du ser CMS'et (som till exempel kan heta Webbredaktörer i SiteVision) ligga i listan med en blå bock på detta vis.

Här kan du nu helt enkelt klicka på den blå bocken. Den blir då först ett rött kryss och sen blir den tom.

Om du nu klickar på en annan flik (tex Mappinfo och sedan tillbaka till Mapptillgång så ser du att portalen inte längre ligger med i listan. Mappen är nu "släckt" ut mot ert CMS och innehållet kommer inte längre synas för er integration när ni väljer "infoga bild från Mediaflow".

Vad gör inställningen "Tvinga alla undermappar ärva endast dessa inställningar?

Följande tips påverkar alla undermappar som ligger under en mapp.

Använd denna funktion med detta i åtanke!

Den här inställningen finns till för dem fall där det kan ha blivit lite förvirrande med utdelning av mappar. Du kanske har delat ut en rotmapp och sedan några av undermapparna men inte alla osv. Då kan du till exempel först släcka rotmappen (kom ihåg att byta flik för att Spara) och sen tända upp den igen och se till att "Tvinga alla undermappar ärva endast dessa inställningar" är ibockad. När du nu byter flik för att Spara så kommer rotmappen plus alla undermappar att vara tända ut mot portalen.