Hur installerar jag Mediaflows SiteVision plugin?

Här tittar vi på hur du installerar vårt plugin som gör det möjligt att infoga bilder direkt från oss till SiteVision.

Detta plugin är ett extra tillägg - Kontakta Mediaflow support för mer info

Om ni använder SiteVision Cloud, så kan SiteVision Support lägga in portleten åt er, och de kontaktar oss för alla uppgifter.

Mediaflow för SiteVision är en portlet som distribueras som en WAR-fil vilken kopieras till standard webapps-mapp i SiteVision. Därefter dyker automatiskt alternativet ”Bild från MediaflowPro” upp under moduler. Observera att du kan behöva ändra under Roller i SiteVision för att tilldela behörighet till modulen (kolla att den är synlig under "Webbplats-inställningar" > "Säkerhet" > "Roller" >> "Moduler" > "Bild från MediaflowPro", och bocka för behörighet där).

Första gången du försöker montera en bild får du upp en inloggningsskärm där du anger en "Servernyckel" och ett "ServerlD". Dessa uppgifter får du från MediaflowPro under Administration > Integration. (Detta behöver bara göras en gång då uppgifterna sparas).

För att konfigurera portleten skapar du två metadatavärden i SiteVision på sajtnivå (genom att högerklicka på "huset" och välja egenskaper) som heter MFP.ServerID och MFP.Key (observera gemener/versaler).

Viktigt:

Du måste ange både Namn och Identifierare (under Avancerat-fliken) till samma sak (dvs MFP.ServerID för det första fältet och MFP.Key för det andra).

Dessa uppgifter hittar du i MediaflowPro under kugghjulet - administration - Integration när integrationen har lagts upp från oss. Detta behöver bara göras en gång per sajt i SiteVision och inte för varje användare (uppgifterna sparas som metadata på sajten).

Beroende på hur era rättigheter är inställda så kan du behöva aktivera administratörsläget för att kunna se fliken "integrationer".

Efter att detta har ställts in kan du klicka på modul ikonen och hittar sen modulen "bild från Mediaflowpro" som du kan klicka på för att få upp sin utdelade mappstruktur.

För att kunna hitta material från systemet i pluginet så måste man ha gjort mappar och nerladdningsformat tillgängliga för pluginet. Se hur man tänder mappar. Se hur man tänder nerladdningsformat mot plugins.

För att integrationen ska fungera så krävs det att SiteVision-servrarna kan göra anrop över HTTPS (fungerar även via proxy) till våra servrar samt att webbläsaren hos webbredaktörerna kan göra anrop via HTTPS till våra servrar.

Säkerhet

Användarna har tillgång till samma filer och har samma behörigheter som när du är inloggad i  Mediaflow. Om det är redovisningskrav på bilden i Mediaflow får du även här upp en redovisningsruta där du måste redovisa vad bilden ska användas till. Den informationen sparas i Mediaflow så att du enkelt kan se var en viss bild används. Dessutom får du direkt upp varningar om rättigheterna på bilden gått ut eller snart går ut eller om filen är låst.

Filer hämtas alltid "live" från Mediaflow när du är inloggad i SiteVision. Kommunikationen mellan Mediaflow och SiteVision sker över standard HTTPS vilket gör att du oftast inte behöver öppna några brandväggar eller ändra kontorättigheter för att integrationen ska fungera. Du kan även välja att i Mediaflow låsa mot SiteVisionserverns IP-adress för att säkerställa att ingen kan komma åt Mediaflow filerna från en annan sajt genom att ange samma anslutningsnycklar.