Hur publicerar jag en Designmall efter att Mediaflow har byggt färdigt mallen?

Här hittar du info om hur du publicerar mallen i portalen eller för andra användare i Mediaflow.

När mallen/erna ni har beställt är klara och ni har testat och godkänt dessa behöver du publicera dessa för att andra ska kunna få tillgång till dessa.
Mallarna du har godkänt (om eventuellt andra mallar som vi arbetar med) hittar du i mappen Designmallar > Utveckling.
Gör så här:
  • Börja med att flytta (inte kopiera) dessa till huvud-mappen Designmallar.
    DG

• Om du vill kan du dela ut  själva Designmallar-mappen i din portal eller låta andra användare inuti Mediaflow komma åt den. Du använder verktygen under "Mapptillgång" precis som för andra filer.
  • Mallar kan dessutom kopieras som vilken annan fil som helst till andra mappar Mediaflow  och på så vis göras tillgängliga för andra.

Bilder i mallar

Styra vilka bilder som får väljas i mallar

För att styra vilka bilder i Mediaflow som kan placeras in Designmallar, finns det en grupp som heter "Designmallar" i Mediaflow. Lägg till gruppen i de aktuella mappna. Detta fungerar på samma sätt som för integration mm.

Hantera bilder som användaren har laddat upp i mallar

Detta är enbart relevant om vi har aktiverat uppladdning av bilder från mallar i en av era mallar.

I mappen  Designmallar >Uppladdat från Designgenerator lagras bilder som användarna laddar upp från sina datorer in i mallen. Ni kan rensa innehållet i denna mapp vid behov.

Uppladadat av DG

läs mer om hur du  hanterar uppladdade bilder i Designmallar