Hur hanterar jag bilder i Designmallar?

Här hittar du information om bilder som användare laddar upp i portalen fungerar inne i Mediaflow.

Uppladdningsfunktionen

I Designgeneratorn är det möjligt att tillåta att användare som öppnar mallen från en Mediaflow Portal kan ladda upp bilder från sin datorn direkt in i mallen. Detta används ofta ett alternativ till de bilder som du tillhandahåller på ditt konto och som tillåts väljas i dina mallar.

Har ni Designmallar och önskar att vi aktiverar möjligheter för uppladdning av bilder ta gärna kontakt med oss.

När möjligheten är aktiverat så syns knappen nedan för användaren både i panelen till höger och även när man glider över bilden på sidan. När man klickar på knappen kan man ladda upp en fil som man sedan beskär enligt samma princip som när man väljer bild från mediabanken.

chrome_SsdRXmrDMt

chrome_2kkLOHotsJ

Hantera uppladdade bilder

Bilder som laddas upp i portalen hamnar i en specifik mapp i din mediabank under mappen Designmallar. Eftersom användaren som laddat upp bilderna i portalen inte är inloggad kan du inte se vem som har laddat upp dessa (gäller även om portalen har SSO).

Så länge mappen inte är utdelat för Designmallar eller i din Portal kan inga andra användare ladda ner eller använda dessa bilder.

Du kan om du vill rensa bilderna i mappen. Observera att du inte kan se vilka av dessa fortfarande används i Designdokument.

Hur styr jag vilka bilder som får väljas i våra Designmallar?

För att styra vilka bilder i Mediaflow som kan väljas in i Designmallarna, finns det en Användargrupp som heter "Designmallar". Lägg till denna gruppen under fliken Mapptillgång i alla mappar som är aktuella. Detta fungerar på samma sätt som för portaler och integrationer.