Hur skapar jag ett Adobe InDesign paket för leverans av Designmall?

I ett InDesignpaket följer förutom själva dokumentet även alla länkade element med

När du levererar ett underlag till oss för dina designmallar så behöver vi förutom själva dokumentet även alla länkade element som bilder, grafik och typsnitt. InDesign fungerar så att dessa inte bakas in i dokumentet utan ligger på din dator eller nätverk.

För att smidigt kunna samla ihop alla element så finns det en funktion som heter Indesign Package/Paket.

Gör så här:

1. Kontrollera att inga länkar till bilder/grafik saknas under Links/Länkar panelen

Om det finns brutna länkar så kan detta åtgärdas via Mediaflow Links panelen, läs mer här:

InDesign_hZCWt1OIVi

2. Kontrollera att samtliga fonter är aktiva

InDesign_fSEUXw4BAA

För att använda era fonter måste dessa levereras fysiskt till oss som Opentype (.otf) eller Truetype (.ttf) fonter . Adobe Fonts fungerar inte att implementera i mallar.

3. Skapa ett Indesign paket under File / Fil > Package/Paket

BGm7n5eM0w

4. Kontrollera att alla element är med, du får en varning om något saknas. Klicka på "Package..."

InDesign_2yw5yteCH5

5. Välj en mapp på datorn för ditt paket

I mappen kommer du att hitta:

• 2 Indesign dokument i 2 olika filformat (.idml ifall mottagaren öppnar den i en äldre version )
  • En PDF på dokumentet
  • Links mapp med alla bilder och grafik
  • Document fonts mapp med alla fonter

explorer_3wn7a0OAN5

6. Skapa en ZIP fil av mappen och skicka till oss på Mediaflow (gärna via en Mediaflow webblänk :-) )