Rekommenderade kontoinställningar

I den här artikeln går vi igenom vilka rättigheter vi brukar rekommendera för nya konton och även hur man lägger upp för en bra start med era grupper.

Inledning

Samtliga användare ingår automatiskt i gruppen MediaflowPro-användare!

Det första och viktigaste att ha i åtanke redan från början är att gruppen MediaflowPro-användare är en förinställd grupp som alla automatiskt är medlem i. Detta går inte att ändra och det gör att alla rättigheter som denna gruppen har alltså gäller för samtliga användare i Mediaflow.

På grund av detta så rekommenderar vi att ni redan från början också skapar en Administratörer grupp där bara era Pro och Pro + Admin användare ingår. Då kan man ställa in grupperna enligt följande:

Grupp: MediaflowPro-användare = grundläggande tillgång och arbetsflöde

Grupp: Administratörer = Ovan + administrationsrättigheter

Hur bör dessa grupper vara inställda?

Rättighetsinställningarna nedan gör att alla "Basic" användare kan arbeta med systemet medans bara medlemmar i Administratörer gruppen kommer kunna administrera.

För gruppen MediaflowPro-användare (som alla automatiskt ingår i) rekommenderar vi följande rättigheter:

MediaflowPro-anvandare-1

För gruppen Pro-användare (som ni själva skapar) så rekommenderar vi följande rättigheter:

Administratorer

Vidare läsning:

Hur fungerar rättigheter och behörigheter i Mediaflow?