Nedladdning och uppackning av utbildningsmaterial

Steg 1 - Öppna din länk
Klicka på länken med ditt namn i mailinbjudan.
(OBS! Ladda enbart ner bilderna i länken med ditt namn)

Steg 2 - Ladda ner filerna, hitta de och extrahera
När du öppnat din webblänk, klicka på knappen "Hämta filerna som zip-fil". Nu kommer filerna slås samman och laddas ner som en s.k.  "zip-fil" till din dator.

Såhär hittar du din nerladdade fil:

För PC - Klicka på sökknappen eller Windows-ikonen längst ner till vänster. När menyn eller sökrutan poppat upp så kan ni skriva "Hämtade filer" på ert tangentbord. Ni ska då ha hittat ett sökresultat av en mapp med det namnet. Klicka på den.

För Mac - När er "taskbar", längst upp på skärmen säger "Finder" (när man är på skrivbordet), klicka på fil -> Nytt Finder fönster (eller något i den stilen). Ni ska sedan kunna hitta en mapp som heter "Hämtade filer"

 Såhär extraherar du zip-filen:

För PC - Högerklicka och välja alternativet "Extrahera alla". Då dyker en ruta upp som visar en filväg till dit den nyskapade mappen skapas. Klicka bara på OK så extraheras zip-filen till en nyskapad mapp i samma mapp som dubefinner er i.

För Mac - Prova att bara öppna zip-filen som en mapp och dra och släppa från Finder till Mediaflow. Om det inte fungerar så får ni ta till något zip-program så som 7-zip eller liknande.

Steg 3 - Skriv ut övningarna (Mediaflow adminutbildning - Övningar.pdf)
Bland bildfilerna ligger även en pdf med dagens agenda samt en med de övningar vi kommer göra.
Vi rekommenderar att du skriver ut övningar till workshop-delen. Då slipper du växla mellan fönster fram och tillbaka för att läsa frågorna. (Har ni två skärmar så behöver ni inte göra detta, då kan ni helt enkelt öppna filen för agendan och ha den öppet i er andra skärm samtidigt som ni använder Mediaflow för att följa uppgifterna på andra.)