Hur skapar jag ett svartvitt nerladdningsformat

Här tittar vi på hur du kan göra för att skapa ett svartvitt nerladdningsformat i Mediaflow

1. Ladda upp en bild till Mediaflow och se till att denna bild har en svartvit färgprofil.

Bildens svartvita färgprofil lagras då i systemet

2. Skapa ett nytt nerladdningsformat och ställ in att det ska använda just denna färgprofil vid nerladdning.
3. Alla bilder nerladdade med detta format blir nu svartvita.
Här finns en bild som redan har en svart vit färgprofil så kan man ladda upp den på sitt MFP konto och sen ta bort den igen direkt. Färgprofilen är då sparad i Mediaflow.
Denna bilden har alltså färgprofilen "Dot Gain 20%" från Photoshop. (se bild nedan)

När du skapar ditt nya svart-vita nerladdningsformat så får du se till att just denna färgprofil är vald under inställningen för formatet (se bild nedan)

Bilder nerladdade med detta format kommer då laddas ner svartvita.

Notera att du i Photoshop kan utgå från en bild och välja Edit - Convert to Profile där du har en rullgardinsmeny där alla dessa färgprofiler är svartvita (se bild nedan)