Hur loggar jag in?

Här kan du läsa om hur man loggar in och med vilka webbläsare det fungerar bäst.

Mediaflow är ett helt webbaserat verktyg, vilket innebär att allt du behöver för att använda systemet är en dator med internetanslutning och en webbläsare. Inloggning sker alltid från sidan:

login.mediaflow.com

Observera att det inte ska vara något www i början, utan adressen är endast mediaflow.com. Om du tidigare har loggat in fylls det senaste användarnamnet i automatiskt och lösenordsfältet markeras.

Det är möjligt att logga in och använda Mediaflow även från webbläsaren i mobila enheter (smartphones, surfplattor etc), men systemet är inte helt anpassat till den mindre ytan. Exempelvis anpassas inte storleken på knappar och texter, vilket gör det svårare att använda på en liten skärm. För IPhone och Android har vi en app som ger grundläggande funktionalitet för mobil användning. Där kan du bläddra bland mappar, söka efter filer, ladda upp nya filer från telefonen samt ladda upp bilder direkt från kameran.

Anslutningen är alltid krypterad över TLS (1.1, 1.2 eller 1.3) med 2048 bitars nyckellängdstandard.

OBS! Vi rekommenderar att ni använder någon av webbläsarna Safari, Chrome eller Firefox.
Andra webbläsare fungerar i stort men kan ge ett sämre grafiskt intryck, och i vissa fall av äldre webbläsare saknas även viss funktionalitet.

Efter att ha loggat in förblir du inloggad tills du aktivt loggar ut eller stänger din webbläsare. Detta innebär att du inte automatiskt blir utloggad efter en viss tids inaktivitet. Utloggning sker genom att klicka på ”kugghjulet” lägst uppe till höger och sedan klicka på ”Logga ut” i menyn. I samma meny kommer du även åt sidan ”Min profil” där du kan ändra dina uppgifter, profilbild samt ändra ditt lösenord.