Hur installerar och arbetar jag med Mediaflows Drupal plugin?

Här visar vi hur du kan installera och jobba med vårt plugin för Drupal som gör det möjligt för er att montera bilder i Drupal direkt från Mediaflow.

Hur installerar jag pluginet i Drupal?

Vi supporterat för tillfället version 8 och 9

Vårt plugin finns tillgängligt i Drupals modul bibliotek här: https://www.drupal.org/project/mediaflow/. Man kan installera via Composer eller genom att ladda ner senaste releasen som en Zip eller tar.gz och ladda upp i modul sektionen på din Drupal sida. Glöm inte att aktivera pluginet efter att du laddat upp det. Mediaflow är också beroende på Media och  Media Library modulerna, så dessa behöver även aktiveras för att modulen ska fungera.

Hur konfigurerar jag ert plugin?

För att konfigurera pluginet kan du gå in i "Konfiguration" i Drupal, under sektionen "Webbtjänster" hittar du en Mediaflow sektion.

I Mediaflow settings, kan du ange din nyckel som du har fått från oss.

Dessa uppgifter hittar du i Mediaflow under kugghjulet - administration - Integration när integrationen har lagts upp från oss. Beroende på hur era rättigheter är inställda så kan du behöva aktivera administratörsläget för att kunna se fliken "integrationer".

Lägg in denna nyckel under MFP Key, samt ange ytterligare valbara inställningar för tvingade alt-texter, vilken Media typ som ska användas i ckeditor samt om det ska finnas restriktioner på video embed typ.

Hur du jobbar med Mediaflow i CKEditor

För att Mediaflow knappen ska dyka upp i CKEditor i Drupal måste några inställningar göras. Gå in på konfiguration och välj "Textformat och redigerare"

Välj editor av typen CKEditor som du vill lägga till Mediaflow i och klicka på konfigurera.

Här måste du dra in Mediaflow knappen in i verktygsfältet där du vill att knappen ska ligga.

Se även till så att "Embed media" är i checkad under CKEditor inställningar. Utan det kommer inte bilderna att kunna renderas i editorn.

Detta kommer lägga till en knapp i CKEditor där du kan använda Mediaflows Fileselector för att montera bilder eller videos.

Hur du jobbar med Mediaflow fältet i Drupal

Utöver att jobba med Mediaflow i editorn kan man även lägga till ett fält på innehållstyper. Du gör detta genom att gå till Struktur > Innehållstyper och väljer Hantera fält på den innehållstyp du vill lägga till fältet på.

I listan över fält så väljer du typ "Mediaflow", anger etikett och sparar.

Detta lägger till ett fält där du kan klicka på "Pick Mediaflow media" knappen för att öppna Mediaflows Fileselector.

Här kan du bläddra bland dina mappar för att hitta den fil du vill använda.

När du hittat rätt fil klickar du på "Använd denna fil".

Här kan du ange format du vill ha på bilden och område på bilden du vill använda. Om det är en video du vill använda så får du istället här välja typ av inbäddning, auto spelning och tid videon ska starta vid i detta steg.

Bilden monteras sen i fältet och kommer kommer synas där du valt att visa bilden.