Hur installerar och använder jag Mediaflows Umbraco 9 plugin?

Här tittar vi på hur du kan arbeta med vårat Umbraco plugin för att montera bilder i Umbraco direkt från Mediaflow.

Innehållsförteckning:

Installation

Användning

Installation:

This package is an extra addon - Please contact Mediaflow support for more information.

Förutsättningar

Det finns några steg att vidta för att säkerställa att pluginet fungerar korrekt.

  • Du måste se till att webbservern som är värd för Umbraco-webbplatsen inte blockerar trafik till mediaflow.com-domänen. Pluginet måste kommunicera med servrarna för att hämta data från Mediaflow.
  • Du måste se till att filer och mappar i Mediaflow som ska dyka upp i pluginet inuti Umbraco har rätt behörigheter för att tillåta pluginet att visa filerna och mapparna.

Installationsinstruktioner

Pluginet installeras via Nuget och kan hittas här https://www.nuget.org/packages/Mediaflow.Umbraco/. Installationen kommer att skapa en Mediaflow datatyp som kan användas i vyer för att bädda in bilder och videos från vårt system och ett Macro som kan användas i RTE-editors och i Grid.

När paketet är installerat måste du konfigurera din installation med din MFP-nyckel och en mediamapp där dina uppladdningar ska hamna.

Du kan hitta din MFP-nyckel genom att i Mediaflow klicka på kugghjulsikonen > Integrationer > Umbraco

Använda datatypen

För att använda Mediaflow-väljaren måste du lägga till den i din dokumenttyp, gå till din dokumenttyp i inställningar och lägg till en ny egenskap där du väljer typen "Mediaflow Picker" under "Tillgängliga konfigurationer". Mediaflow bör då vara redo att användas på den sidan.

För att använda Mediaflow-datatypen i RTE-redigeraren kan du klicka på "Macros"-knappen i RTE-redigeraren och välja Mediaflow-makrot, detta kommer att infoga bilden eller videon du väljer i RTE.

Användning:

Klicka på "Home" för att få fram Mediaflows bildväljare.


  1. Leta dig fram i mappträdet till den bild du vill ha och klicka sen på Infoga Denna Fil

  2. Välj format och beskär bilden, klicka sedan på Infoga Fil knappen.

3. Din markerade fil visas nu, klicka på Spara och publicera-knappen för att publicera dina uppdateringar.

Bonus

Pluginet sparar ner en lokal kopia av bilden du monterar. Denna hamnar i Media sektionen i Umbraco så att filen hämtas från samma plats som övriga lokalt monterade bilder på er Umbraco sajt. Alla monterade bilder från Mediaflow sparas även i "Media" delen.