Hur arbetar jag med Urval?

Information om hur du kan skapa ett urval, lägga till och ta bort filer från urvalet och sen skapa en webblänk från detta urval.

När skall du använda dig utav ett urval?

Urval kan vara smidigt att använda när du arbetar med flera bilder i olika mappar och kanske inte vill stöka till er mappstruktur med tillfälliga mappar.  Urvalet ligger alltid kvar i gränssnittet som i bilden nedan, även om du hoppar mellan olika mappar. Detta gör arbetet lättare om ni till exempel skall samla flera bilder från olika mappar!

 

Du kan skapa egna urval för att smidigt lägga undan bilder som ligger i olika mappar. Urvalen är personliga och sparas mellan inloggningarna. Du kan skapa flera urval och snabbt växla mellan de olika urvalen. Urvalen finns alltid tillgängliga längst nere i filvisningsvyn som en svart list om den inte är uppfälld (se bild nedan).

Genom att klicka på den vita pilen lägst till vänster i listen får du upp urvalet. Som standard finns där endast ett urval som heter "Urval". Du lägger till filer till det markerade urvalet genom att högerklicka på markerade filer och välja Lägg i urval (eller klicka på knappen "Använd fil" uppe i högerpanelen och sedan "Lägg i urval" ). Alternativt kan du dra de markerade filerna med musen från filvisningsvyn ner till det öppna urvalet.

Det bästa är att först skapa ett nytt urval och sen bygga upp detta urval genom att
använda teknikerna beskrivet här ovanför.

 

Urval hittar man även i listan till vänster under Mina urval. När du har markerat ett av dessa så kan du dra och släppa filer in till detta urval på samma sätt som övriga mappar i Mediaflow. Urval är privata och syns bara för den enskilde användaren.

  

Visste du att man kan skapa en webblänk från ett urval?
En webblänk från ett urval fungerar som en webblänk från en mapp och kan därför även ställas in så att den tillåter uppladdning av filer. Filerna hamnar då i detta urval.

Läs mer om webblänkar här: