Jag kan inte se Mediaflows InDesign plugin / tillägg under "Fönster" i InDesigns meny.

Vissa kunder har haft lite strul med att vårt plugin / tillägg inte har dykt upp under "fönster - tillägg". I den här artikeln tittar vi på potentiella lösningar.

Några av våra kunder har rapporterat att dem inte hittar Mediaflows plugin under "Fönster" listan. Det som har hänt är då att alternativet "Tillägg" inte ens dyker upp.

Detta är något som verkar ligga hos Adobe men det finns några saker du kan testa för att försöka fixa till detta då det här påverkar alla tillägg du kan ha installerade, inte bara vårt.

Har jag rätt version av InDesign och plugin/tillägg installerat?

Det första vi får kontrollera är om versionerna stämmer så att inget ligger och blockerar.

Steg 1.

Starta upp Creative Cloud Desktop och kontrollera att du har senaste versionen av InDesign installerad.

Klicka på dem tre prickarna och sen på "Andra versioner" för att komma till nästa lista. I skrivande stund så är version InDesign 15.0.2 den senaste.

Steg 2.

Gå sedan till Adobe Exchange där du hittar information om plugin/tillägg.

Klicka på "View My Exchange" för att se vilka plugins/tillägg ni har installerat för ert konto.

Här vill du att det står "Uninstall" på Mediaflow Connect tillägget bara. Då vet du att bara det är installerat. Om det står "Uninstall" på båda tilläggen så kan det vara smart att avinstallera båda och sen installera det senaste (Mediaflow Connect) igen.

Jag kan fortfarande inte se några tillägg under Fönster?!

Om ni har korrekt version av både InDesign och pluginet/tillägget installerat och ändå inte får fram några tillägg under Fönster så är det dags att testa några ytterligare steg som har fungerat för vissa av våra kunder.

Det är viktigt att du följer den exakta ordningen av dessa punkter.

1. Avinstallera pluginet.
  2. Stäng ner InDesign.
  3. Starta InDesign.
  4. Installera pluginet.
  5. Starta om InDesign.

Det funkade tyvärr inte, jag ser fortfarande inga tillägg under fönster.

Om du har testat allt detta och fortfarande inte hitta några tillägg så är det dags att kontakta Adobes support. Förhoppningsvis kan dem hjälpa vidare. Återkoppla gärna till support@mediaflowpro.com med lösningen så att vi kan lägga till informationen i den här artikeln.

Lycka till vidare nu.