Hur laddar jag upp filer? - Klassiska Mediaflow

Här visar vi hur du kan ladda upp filer på olika sätt.

Dra-och-släpp

Det enklaste sättet du kan ladda upp filer på är att dra in filerna och släppa dem direkt i Filvisningsvyn, antingen från skrivbordet, eller från Utforskaren på en
PC/Finder på en Mac. Du kan på det sättet ladda upp en eller flera filer på en gång. Alternativt kan du klicka på
knappen Ladda upp i Verktygsraden ovanför Filvisningsvyn

Uppladdning via FTP (File Transfer Protocol)

Via knappen Ladda upp i Verktygsraden ovanför Filvisningsvyn finns även möjlighet att ladda upp filer genom att välja från disk, eller via FTP. Via FTP har du även möjlighet att ladda upp mappar och undermappar på en gång.

Efter uppladdning

Filerna visas direkt i Filvisningsvyn så fort de har laddats upp, och skissbilden kommer någon sekund efter. Du behöver inte ladda om mappen för att bilderna ska bli synliga. Filmer kan ta lite längre tid att behandla innan de kan förhandsgranskas, allt ifrån omkring 10 sekunder till 10 minuter beroende på storlek.

Om du saknar behörighet att ladda upp i den befintliga mappen, eller om du försöker ladda upp en bild till ett sökresultat, läggs de uppladdade filerna i mappen Mina filer istället.

Filmer kan ta lite längre tid att behandla innan de kan förhandsgranskas. Först skapas en lågupplöst version för förhandsgranskning, och därefter en högupplöst film i HDkvalitet (720p). När det dyker upp en play-symbol i miniatyrbilden är den färdig för att kunna visas. När en play-symbol med bokstäverna HD dyker upp kan filmen visas med HD-kvalitet.

Länka YouTube-klipp

Du kan även länka från YouTube in i MFP. Klicka på knappen Ladda upp i Verktygsraden ovanför Filvisningsvyn, och ange adressen till det YouTube-klipp du vill länka från, (t.ex. https://www.youtube.com/watch?v=aabbcc). När du klickar Lägg till kommer videoklippet vara tillgängligt som en vanlig fil i Filvisningsvyn. Videofilen laddas inte ner till MFP utan länkas till YouTube.