Hur laddar jag ner filer? - Klassiska Mediaflow

Här visar vi hur du laddar ner filer på olika sätt.

För att ladda ner en fil dubbelklickar du på filen. Alternativt kan du högerklicka på filen och välja Ladda ner > Originalfilen (eller med länken Hämta filen > Originalfilen överst i högerpanelen). Om du har fler än en fil markerad hämtas samtliga markerade filer som ett zip-arkiv.

Exempel på nerladdningsformat

Exempel som visar beskärningsmasken

Välja nerladdningsformat för bilder

Om du vill ladda ner bilden i ett färdigt format högerklickar du på filen och väljer ett format som du redan har lagt till i Hämta filen-menyn.

För att förenkla arbetsflödet eller slippa hantera onödigt stora bildfiler och bildformat, kan du lägga till färdiga nedladdningsformat för bilder, under Kugghjulet > Administrera > Nedladdningsformat.

Om du under inställningarna för Nedladdningsformat väljer Beskär alltid bilden manuellt, kommer ett beskärningsfönster att visas, innan du laddar ner bilden, där du kan markera och zooma i bilden. Här får du också en varning om du beskär bilden för mycket.