Hur installerar jag ert plugin för Wordpress?

Här visar vi hur du kan installera vårt plugin för Wordpress som gör det möjligt för er att montera bilder och bädda in video i Wordpress direkt från Mediaflow.

Systemkrav:

Pluginet fungerar för versioner upp till 6.3.1 av WordPress

För att kunna montera video krävs att ni använder editering genom Gutenberg. Gutenberg är kodnamnet för den nya blockbaserade editorn som introduceras i WordPress 5. Den ersätter den klassiska WordPress-editorn som är byggd på TinyMCE.

Hur installerar jag pluginet i Wordpress?

Hur konfigurerar jag ert plugin?

Detta plugin är ett extra tillägg - Kontakta Mediaflow support för mer info

Hur installerar jag pluginet i Wordpress?

Pluginet för Wordpress installerar du i Wordpress plugin-hanterare.
Gå till Plugins. Sök upp Mediaflow pluginet och Aktivera det.

Pluginet läggs till i listan av övriga plugins.

Hur konfigurerar jag ert plugin?

Du konfigurerar pluginet genom att skriva in information i tre fält i Wordpress så att pluginet kan hämta information från ert Mediaflowkonto.

Du behöver ange:
- Client ID
- Client Secret
- Refresh token (ServerKey)

Client ID och Client Secret  får ni separat av oss när ni beställer pluginet. Har du inte fått dessa, kontakta Mediaflow support så hjälper vi dig vidare.

Refresh token (ServerKey) hittar du inne ert i Mediaflow-konto under
Kugghjulet > Integrationer > Wordpress.

Kopiera in dessa tre värden, klistra in dem i inställningarna för Wordpress och spara. Konfigureringen behöver bara utföras en gång per installation. Det går även att koppla flera olika WordPress-sajter till ett och samma Mediaflow-konto.

Du kommer åt inställningarna för Mediaflow plugiet antingen via Plugins och Settings.

Alternativt via Settings - Mediaflow

Här i inställningarna kan du även välja om en användare måste fylla i en alt-text för att kunna montera en bild. Alt-texter som finns ifyllda i Mediaflow följer med i integrationen.

Ett annat sätt att konfigurerar integrationen är genom att lägga in API-nycklarna i $_ENV superglobal på servern. Detta ökar säkerheten eftersom nycklarna inte blir direkt synliga inne i Wordpress admingränssnitt.

Lägg till texten nedan i er $_ENV med era nycklar efter =:

MEDIAFLOW_CLIENT_ID=

MEDIAFLOW_CLIENT_SECRET=

MEDIAFLOW_FORCE_ALT_TEXT=

MEDIAFLOW_REFRESH_TOKEN=

Tänk på att du måste ange vilka mappar som ska finnas tillgängliga i WordPress genom att lägga till gruppen "Webbredaktörer i WordPress" under fliken "Mapptillgång" för utdeltning. När denna grupp är tillagd och har en grön bock så betyder det att mappen är utdelad till Wordpress. Du måste även tända ett nerladdningsformat mot integrationen via Administrera - Nerladdningsformat. Läs mer om nerladdningsformat här