Hur importerar jag filer i en befintlig mappstruktur via FTP? - Klassiska Mediaflow

Om du har en befintlig mapp struktur som du vill behålla när du importerar dina filer vid uppstart så finns det möjlighet att göra det via FTP.

Vad är FTP protokoll?

File Transfer Protocol eller FTP är ett av de tidigaste populära filöverföringsprotokollen för Internet.

Kontrollera först hur mycket data du planerar importera i ett svep.  Består dina filer sammanlagt över 5 GB kontakta vår support innan du startar överföringen.

Var hittar jag mina FTP inloggningsuppgifter?

Dina FTP uppgifter hittar du i överkant av filvisningsvyn under knappen för att ladda upp.

Vilket FTP klient program behöver jag?

Vissa webbläsare har ett inbyggt klientprogram inbyggt men då har du få möjligheter att ställa in inställningar och importen riskerar att misslyckas. Vi rekommenderar därför att du använder en dedikerad FTP klient. Vi rekommenderar gratis klienten FileZilla som du hittar här

Konfigurera FileZilla för import

När du har laddat ner programmet till din dator och startat det så behöver du:

1. Konfigurera inställningar.

Under edit - settings hittar du samtliga inställningar. Det är viktigt att ändra "Maximum simultaneous transfers" till 1 då det annars kan orsaka fel vid överförning.

2. Skapa en ny anslutning till Mediaflow.

Välj File - Site manager

Klicka på "new site" och ange uppgifterna som står in ditt Mediaflow konto.

I fliken "Charset" ställ in "Force UTF-8"

Om du inte ställer in detta kan dina mappar och filnamn ändras när dessa importeras.

Klicka sedan på "Connect" för att koppla dig till Mediaflows server.

Om uppkoppling kunde ske kommer det vara angivet i kommando delen längst upp.

Dra sedan mappar från vänster del (filer på din dator) till höger sida (filer i Mediaflow)

Logg på alla filer som förs över kommer att visas i kommando delen längst upp.

Tänk på att man inte kan dra och släppa mappar/filer till roten i ert Mediaflow-konto. Ni måste gå in i en mapp, även om det bara är en nivå in. Ni kan alltid höja upp hela mappstrukturen en nivå i efterhand.

För mer info om hur FileZilla används och konfigureras se https://filezilla-project.org/

Vid import av mappstruktur är det värt att tänka på att mappar inte kan raderas från Mediaflow om det finns filer i mappen. Importera till exempel inte in ett stort antal mappar med filer bara för test. Dessa kommer ta en stund att radera sen.