1. Mediaflow support
  2. Klassiska Mediaflow
  3. Indexering, redovisning, licens och liknande

Hur fungerar Färgmärkning och rating? - Klassiska Mediaflow

Här hittar du information om hur färgmärkningen fungerar samt hur du kan använda rating för att bedöma bildkvalité.

För att underlätta arbetsflödet med filer kan man använda sig av färgmärkning. De olika färgerna har ingen betydelse i sig utan det är upp till administratören att namnge färgerna och bestämma dess betydelse. Under Administrera > Färgmärkning kan man även bestämma vilka grupper i MediaflowPro som har rätt och sätta och vilka som har rätt att ta bort en viss färgmärkning. Du kan även på användarnivå ange en färgmärkning som automatiskt sätts på alla filer som den användaren laddar upp. Det gör du under Administrera > Användare.

Ovanför ser vi inställning för automatisk färgmärkning vid uppladdning.

Du sätter en färgmärkning på filer antingen genom menyn när man högerklickat på de markerade filerna, eller genom indexeringsformuläret i högerpanelen. Utöver färgmärkning kan man även sätta rating (1-5 stjärnor) på varje fil. Den naturliga tolkningen av rating är att betygsätta kvaliteten i en bild, där 5 stjärnor motsvarar högsta kvalitet. Detta fält sätts automatiskt om det tidigare satts via t.ex. Photoshop eller Lightroom.

Ovanför ser vi några exempel på bilder med rating och färgmärkning.