1. Mediaflow support
  2. Grundfunktioner
  3. Indexering, redovisning, licens och liknande

Hur fungerar Färgmärkning och rating?

Här hittar du information om hur färgmärkningen fungerar samt hur du kan använda rating för att bedöma bildkvalité.

Under kugghjulet - Färgmärkning hittar du till administreringen för färgmärkning. Det första du ser är bilden nedan. För att underlätta arbetsflödet med filer kan du använda dig av färgmärkning. De olika färgerna har ingen betydelse i sig utan det är upp till administratören att namnge färgerna och bestämma dess betydelse.

Vidare i administreringen klickar du på den färgen du vill redigera (Klicka inom den markerade rutan.)

Du kommer då till nästa ruta där du kan bestämma vilka grupper i Mediaflow som har rätt att sätta färgmarkering och vilka som har rätt att ta bort en viss färgmärkning.

Du kan även på användarnivå ange en färgmärkning som automatiskt sätts på alla filer som den användaren laddar upp. Det gör du under Administrera > Användare.

Du sätter en färgmärkning på filer antingen genom menyn när du högerklickat på de markerade filerna, eller via indexeringsfliken i högerpanelen.

Utöver färgmärkning kan du även sätta rating (1-5 stjärnor) på varje fil. Den naturliga tolkningen av rating är att betygsätta kvaliteten i en bild, där 5 stjärnor motsvarar högsta kvalitet. Detta fält sätts automatiskt om det tidigare satts via t.ex. Photoshop eller Lightroom.

Nedan ser vi några exempel på bilder med rating och färgmärkning.