Hur fungerar export av filer och mappar med FTP?

Den här artikeln är till för er som vill exportera ut allt/stora delar av ert material från Mediaflow. Med FTP kan ni få med hela mappstrukturen. Observera att vi inte stödjer SFTP i dagsläget tyvärr.

Vad är FTP protokoll?

File Transfer Protocol eller FTP är ett av de tidigaste populära filöverföringsprotokollen för Internet.

Kontrollera först hur mycket data du planerar importera i ett svep.  Består dina filer sammanlagt över 50 GB kontakta gärna vår support innan du startar överföringen. 

 

Vilket FTP klient program behöver jag?

Vissa webbläsare har ett inbyggt klientprogram inbyggt men då har du få möjligheter att ställa in inställningar och importen riskerar att misslyckas. Vi rekommenderar därför att du använder en dedikerad FTP klient. Vi rekommenderar gratisklienten FileZilla som du hittar här

 

Var hittar jag mina FTP inloggningsuppgifter?

Dina FTP uppgifter hittar du i överkant av filvisningsvyn under knappen för att ladda upp.

 

Konfigurera FileZilla

När du har laddat ner programmet till din dator och startat det så behöver du:

1. Skapa en ny anslutning till Mediaflow.

Välj File - Site manager

Klicka på "new site" och ange uppgifterna som står in ditt Mediaflow konto.

2. I fliken "Charset" ställ in "Force UTF-8"

Om du inte ställer in detta kan dina mappar och filnamn ändras när dessa importeras.

3. Klicka sedan på "Connect" för att koppla dig till Mediaflows server. Om uppkoppling kunde ske kommer det vara angivet i meddelanderutan längst upp.

 

Efter stegen ovan är det bara att börja dra mappar från höger del (filer i Mediaflow) till vänster sida (filer på din dator). Du ser i loggen/meddelanderutan alla filer som förs över.

Tänk på att man inte kan dra och släppa filer till roten i ert Mediaflow-konto. Ni måste gå in i en mapp, även om det bara är en nivå in. 

För mer info om hur FileZilla används och konfigureras se https://filezilla-project.org/

Vid import av mappstruktur är det värt att tänka på att mappar inte kan raderas från Mediaflow om det finns filer i mappen. Importera t.ex. inte in ett stort antal mappar med filer bara för test. Dessa kommer ta en stund att radera sen.