Hur fungerar Mediaflows Öppna/Spara plugin på PC?

Här går vi igenom i korthet hur pluginet Öppna/Spara fungerar och vad du kan göra med det.

Notera att det endast är Pro-användare som kan använda detta plugin.

Detta plugin måste aktiveras för ert konto av oss. Kontakta supporten för mer information.

Länk till installationsfilen

Vad är Öppna/Spara för nåt?

Öppna/Spara är ett plugin som du installerar på din dator som gör det möjligt att utgå från en fil från Mediaflow och öppna den till vilket program som helst men ofta används Adobe Photoshop, Indesign, Illustrator mm. Efter att du har redigerat din fil så kan du spara dessa redigeringar direkt i Mediaflow där ändringarna kommer antingen ersätta originalet eller som version till till den.

Arbeta med Indesign

För ett optimalt arbetsflöde med Indesign dokument rekommenderar vi att kombinera Öppna/Spara pluginet för att öppna dokumentet tillsammans med Indesign pluginet. Indesign pluginet möjliggör att kunna montera in bilder direkt från Mediaflow till ditt dokument utan att behöva ladda ner dessa manuellt till din dator först.

Läs mer om Indesign pluginet här

Hur installerar jag Öppna/Spara?

Mediaflow support eller annan kontaktperson skickar en länk med en fil du laddar ner. Sen dubbelklickar du på den för att installera pluginet. Det installeras per dator och användare.

Hur redigerar jag en fil med Öppna/spara?

Efter installation så kan du i Mediaflow högerklicka på en fil och får då upp alternativet "öppna och redigera".

Nästa steg är att den här rutan dyker upp. Välj här att klicka på "Öppna OpenProgram" knappen.

En lista över program som är installerade på datorn dyker nu upp och här kan du välja vilket program du vill öppna filen med.

 

Efter att du har redigerat klart så klickar du på "Spara" i ditt program (inte "Spara som"). Du får nu upp följande dialogruta där du har valet att spara ändringarna och skicka tillbaka filen till Mediaflow som en ny fil eller som en version till den befintliga filen.

Om du vill att din ändringar ska ersätta huvudversionen i Mediaflow välj "Ersätt den befintliga filen...". Originalversionen tas med andra ord inte bort utan sparas som en version. Vill du helt radera denna sedan kan du göra det i Mediaflow.  

Om du vill att din ändringar ska sparas som en sekundär version välj "Lägg  till den här filen som en ny version". 

Hur ser det ut i Mediaflow när jag sparar en version?

Tillbaka i Mediaflow ser vi nu att bilden har en liten V ikon på sig. Det står för "version" och i den högra info panelen kan vi nu klicka på fliken "Versioner" där vi kan dem olika versionerna.

Klicka här för att gå till vår artikel om versioner där du kan läsa mer om hur dem fungerar.

 

Var noga med att den fil du sparar bibehåller samma filformat och inställningar som ursprungsfilen. En bild du skickat till Photoshop till exempel kan behöva att lagren slås ihop innan du sparar.

I vissa fall så kan .NET framework behöva vara installerat på datorn för att man ska kunna installera detta plugin. Här finns en länk till en artikel som beskriver hur det går till.