Hur får jag material från mappar i Mediaflow att synas i vår portal? - Klassiska Mediaflow

Här tittar vi på hur du kan göra för att tända upp mappar från Mediaflow så att dem syns ut till er portal.

Innehållsförteckning:

Hur tänder jag en mapp i Mediaflow?

Hur släcker jag en mapp i Mediaflow?

Vad gör inställningen "Tvinga alla undermappar ärva endast dessa inställningar?

Hur "tänder" jag en mapp i Mediaflow?

Det första du får göra är att klicka på en mapp i Mediaflow.

klicka sedan på fliken Mapptillgång i den högra infopanelen.

Nu är det dags att lägga till er portal här i listan. Klicka nu på "lägg till grupp" i rullgardinslistan och välj er portal. Den kan heta "Extern mediabank" till exempel. Det beror lite på vad ni väljer under uppsättningen av er portal.

När er portal ligger med i listan med en blå bock så betyder det nu att denna mapp är utdelat till er portal.

Notera alternativet "Låt undermappar ärva dessa inställningar". Den är ibockad som förval och detta innebär att även undermappar nu delas ut till portalen. Om du inte vill dela ut undermappars innehåll så kan du helt enkelt bocka ur denna ruta.

Klicka på en av dem andra flikarna, tex "Mappinfo" för att Spara efter att du lagt till portalen som en grupp. Först nu kan du uppdatera portalen och se den nya utdelade mappen där.

Om jag nu går till portalen och uppdaterar sidan så dyker den nya utdelade mappen upp där och alla bilder i mappen syns på portalen.

Hur "släcker" jag en mapp i Mediaflow?

Detta är mycket enkelt. På samma sätt som du lade till portalen som en grupp så kan du nu gå till den högra infopanelen och fliken Mapptillgång där du ser portalen (som kan heta Extern Mediabank) ligga i listan med en blå bock på detta vis.

Här kan du nu helt enkelt klicka på den blå bocken. Den blir då först ett rött kryss och sen blir den tom.

Om du nu klickar på en annan flik (tex Mappinfo och sedan tillbaka till Mapptillgång så ser du att portalen inte längre ligger med i listan. Mappen är nu "släckt" ut mot portalen.

Vad gör inställningen "Tvinga alla undermappar ärva endast dessa inställningar?

Följande tips påverkar alla undermappar som ligger under en mapp.

Använd denna funktion med detta i åtanke!

Den här inställningen finns till för dem fall där det kan ha blivit lite förvirrande med utdelning av mappar. Du kanske har delat ut en rotmapp och sedan några av undermapparna men inte alla osv. Då kan du till exempel först släcka rotmappen (kom ihåg att byta flik för att Spara) och sen tända upp den igen och se till att "Tvinga alla undermappar ärva endast dessa inställningar" är ibockad. När du nu byter flik för att Spara så kommer rotmappen plus alla undermappar att vara tända ut mot portalen.