Hur arbetar jag med Urval? - Klassiska Mediaflow

Information om hur du kan skapa ett urval, lägga till och ta bort filer från urvalet och sen skapa en webblänk från detta urval.

Du kan skapa egna urval för att smidigt lägga undan bilder som ligger i olika mappar.
Urvalen är personliga och sparas mellan inloggningarna. Du kan skapa flera urval och
snabbt växla mellan de olika urvalen. Urvalen finns alltid tillgängliga längst nere i
filvisningsvyn som en svart list om den inte är uppfälld (se bild ovan). Genom att klicka på den vita pilen
lägst till vänster i listen får man upp urvalet. Som standard finns där endast ett urval som
heter "Urval". Du lägger till filer till det markerade urvalet genom att högerklicka på
markerade filer och välja Lägg i urval (eller klicka på länken Lägg i urval uppe i
högerpanelen). Alternativt kan du dra de markerade filerna med musen från filvisningsvyn
ner till det öppna urvalet.

Det bästa är att först skapa ett nytt urval och sen bygga upp detta urval genom att
använda teknikerna beskrivet här ovanför.

Urval hittar man även i listan till vänster under Mina urval. När du har markerat ett av dessa
så kan du dra och släppa filer in till detta urval på samma sätt som övriga mappar i
Mediaflow. Urval är privata och syns bara för den enskilde användaren.

Det är även bra att känna till att det går att skapa en webblänk från ett urval och att den då får
möjligheten att bli en webblänk för uppladdning på samma sätt som om man skapar den från
en mapp.