Orientering i Mediaflows gränssnitt - Klassiska Mediaflow

En artikel som handlar om Mediaflows olika delar och vart man hittar dem olika funktionerna.

Innehållsförteckning.

Startsidan

Navigeringsmenyn

Filvisningsvyn

Högra infopanelen

Snabbsökrutan

Urvalslisten

Feedback och support fliken

Startsidan

När du har loggat in så möts du av startskärmen som är en översikt över vad som är aktuellt i Mediaflow utifrån dig som användare. Eftersom innehållet är baserat på dina behörigheter så kan utseendet variera mellan användare.

Här finns bland annat avdelningen Senaste händelser som visar aktuella saker som hänt i systemet, t.ex. filer som laddats upp, mappar som skapats etc. I de händelserna finns det oftast klickbara länkar som tar dig till de filer eller mapparna som avses.

Navigeringsmenyn

Till vänster finns navigeringsmenyn där du navigerar mellan de olika avdelningarna i Mediaflow. Som standard är avdelningen Filer & mediabank utfälld, där mappträdet återfinns. Där kan du bläddra omkring bland era mappar. Mappträdet under Filer & mediabank innehåller tre  avdelningar:

Översikt och genvägar
Här hittar du en översiktssida över er mediabank samt olika förteckningar över utdelade webblänkar samt några snabbgenvägar till filer i mediabanken (t.ex. senast inlagda filer och mina uppladdade filer)

Mina urval och mappar
Här återfinns din inbox för filer, dina egna mappar och urval som bara finns tillgängliga för dig. De mappar och filer du lägger här under ”Mina mappar” har ingen annan tillgång till. De filer som endast ligger i dessa mappar kan ingen annan komma åt, varken via mappträdet eller via en sökning i systemet. Däremot om du kopierar eller flyttar filer från Mina mappar till gemensamma mappar så får andra användare tillgång till dem, även om de ligger kvar under Mina mappar.

Gemensamma filer
Här hittar du alla gemensamma mappar som du har tillgång till. Observera att olika användare kan se lite olika mappar i trädet beroende på deras behörighet.

Filvisningsvyn

Genom att klicka på en mapp (eller dess namn) markeras den och innehållet i den mappen visas i filvisningsvyn. Om mappen har undermappar (markerat med ett litet plustecken till vänster om mappen) fälls de ut automatiskt då du visar innehåller i mappen. Genom att klicka på plus-tecknet till vänster om mappen kan du fälla ut dess undermappar utan att markera och visa innehåller i mappen.

Varje enskild fil i MediaflowPro kan ligga i flera mappar samtidigt. Det skapas inte flera filer utan mapparna ”delar” på samma fil. På det sättet kan ni bygga upp flera olika mappar med undermappar för att lättare strukturera upp filerna. Exempelvis kan ni ha ett mappar uppbyggt som genrearkiv (med undermappar såsom Människor, Natur, Byggnader etc) och även mappar uppbyggt kring projekt och arbetsflöde (t.ex. trycksaker, bilder för webben etc).

Det finns ingen gräns på hur många undermappar eller hur djupt man kan bygga mappstruktruren. När man använder sig av sökrutan uppe till höger så får man även direktförslag på mappar, vilket gör att man lätt kan hitta till enskilda mappar djupt ner i strukturen utan att behöva leta igenom hela mappträdet.

Högra infopanelen

När du har en mapp eller fil markerad så kan man se ytterligare information i den högra infopanelen. Här finns det flera flikar du kan gå in på för att hitta mer information. Dessa är kontextberoende och växlar lite beroende på om man har en eller fler filer markerade, en mapp, ett sökresultat och så vidare.

Snabbsökrutan

I övre högra hörnet av Mediaflow så hittar du snabbsökrutan. Här kan man börja skriva in till exempel sökord och sökträffar kommer dyka upp medans du skriver. Du kan även klicka på ett av alternativen som dyker upp i listan för att söka på specifikt filer, mappar eller sökord.

Notera att det också går att fälla ner snabbsökrutan för att få upp en mer uttömmande sökfunktion där du kan söka efter delar av ett filnamn, på specifika sökord, fotograf och många andra variabler.

Urvalslisten

Längst ner under filvisningsvyn så finns det en smal liten urvalslist. Denna kan du klicka upp för få fram små tumnaglar på de bilder du har lagt i ditt Urval. Du kan även skapa nya urval här samt skapa webblänkar från urval härifrån.

Feedback och support fliken

Nere i högerkant av Mediaflow så hittar du Feedback och support fliken. Klicka här för att ställa en fråga till supporten. Du hittar även supportens e-post adress här samt ett direktnummer till oss om det gäller något mer akut ärende.